marți, 1 martie 2011

Ce să faci dacă chiar n-ai ce face… de 1 Martie!



După ce te-ai trezit dis de dimineaţă din cauza telefoanelor şi urărilor de o primăvară fericită şi calduroasă, priveşti pe geam şi vezi cum ninge ca-n poveşti. Şi-atunci te întrebi firesc: de ce 1 Martie se sărbătoreşte de 1 martie? Eu personal nu pot să înţeleg de ce nu se sărbătoreşte pe 25 martie sau 2 aprilie ( fireşte s-ar numi 25 martie sau 2 aprilie) să spunem pentru ca atunci toate urările şi semnificaţiile zilei chiar să aibă sens, în orice an, pentru că iarna se întâmplă să devieze de la cursul normal. Dar ai stat destul şi ai filosofat într-un cot la marginea patului cu ochii împăienjeniţi de somn…La treabă!

Ulterior te grăbeşti să scotoceşti prin mărţişoarele din anii trecuţi, doar doar ce vei găsi vreo 2 care să arate mai bine şi să le poţi da, la nevoie ce-i drept, cuiva. Dar sincer că-I mai bine aşa decât să cumperi noile mărţişoare cu manelişti. Apropo de mărţişoare…pe an ce trece mi se pare mai lipsită de gust piaţa mărţişoarelor. Tendinţa e că orice poate deveni un mărţişor dacă are o aţă roşie cu alb ( un peşte, 2 pene, o păpuşă, un ciob de sticlă colorată, obligatoriu toate ambalate în foarte “plăcutul şi utilul” ambalaj transparent cu o margine albă- pe care mulţi nu catadicsesc să-l dea jos măcar când îl oferă).

Pune vreo 2 rânduri de haine pe tine din cel puţin 2 motive: Afară numai primăvară nu e iar în al doilea rând poate aşa n-o să te înţepe cu boldurile de la mărţişoare prea multa lume.

Nu uita să-ţi alegi baba. Fă un test şi vei observa că majoritatea şi-au ales-o pe 6, 7, 8 martie sperând că vremea se va îmbuna şi va ieşi soarele şi pe strada lor.

Din treacăt citeşte pe mobil ştirile ca să afli că nu-i mai rău  (încă) la noi decât prin Libia şi alte asemenea ţări . 2-3 ştiri despre succesul Dacia în Maroc îţi vor ridica moralul.

Un prânz ceva mai primăvăratic n-ar strica: Secretele primăverii stau în salatele ingenioase pe care le prepari doar pentru că a venit primăvara nu şi pentru că se găsesc mai ieftin trufandalele. Te-apucă aşa un sentiment de “Domle’ trebuie să mănânc mai sănătos, trebuie să slăbesc” fix pe 1 martie.

Fă­-ţi singur un mărţişor şi vizionează un film ( eventual premiat la Oscar).

Apoi ai face bine să numeri mărţişoarele ca să vezi ce capital social ai.

Nu uita să postezi pe facebook o poză cu flori de primăvară în care să dai tag la toată lumea ca să primească respectivii notificări gârlă şi să fie foarte impresionaţi.

Sau poţi să nu faci nimic din astea pretinzând că încă este iarnă… ceea ce este şi adevărat, nu?


Cosmin Boghiu





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu